Player Kings

Player Kings

Noel Coward Theatre

  • Boeking van: maandag 1 april 2024 -
    Boeking tot: zaterdag 22 juni 2024
  • Looptijd: TBC
Player Kings Beschrijving

Player Kings – Met Sir Ian McKellen in de hoofdrol

Houdt u van Shakespeare? Dat geldt ook voor Sir Ian McKellen, die Falstaff gaat spelen in Robert Icke's briljante productie van Player Kings, een bewerking van Shakespeares Henry IV- toneelstuk Part 1 en 2, waarin de twee verhalen samenkomen.

McKellen is zonder twijfel een van de grootste acteurs ter wereld. De regisseur en schrijver Robert Icke, die de productie naar het origineel van de Bard heeft aangepast, is ook een prijswinnaar. Samen zijn ze een creatieve krachtpatser, wat veel goeds belooft voor een West End-ervaring waar mensen het nu al over hebben.

Player Kings combineert de grote geschiedenisspelen van Shakespeare om iets heel bijzonders te creëren. Of je nu wel of niet eerder een toneelstuk van Shakespeare op het podium hebt gezien, dit zal je bijblijven. Van 1 april tot 22 juni 2024 in het Noël Coward Theatre, voor een strikt beperkt seizoen, met previews in het New Wimbledon Theatre en het Manchester Opera House.

Het plot? Samen onthullen deze twee legendarische Shakespeare-geschiedenisstukken een turbulente tijd in een verdeeld Engeland. Of hij het nu leuk vindt of niet, Prins Hal moet leren koning te zijn, de duiken, vleespotten en bars van het Londense East Cheap – en zijn grote vriend de onbetrouwbare Falstaff – achter zich laten en een einde maken aan zijn feestlevensstijl. Zal hij slagen of falen?

Wat is het verhaal achter Player Kings?

Koop Player Kings- tickets voor een klassieke theaterervaring om nooit te vergeten, met in de hoofdrol een van de meest geliefde acteertalenten van het land. McKellen speelt voor het eerst John Falstaff, een traktatie voor de acteur die al zoveel Shakespeare-rollen heeft gespeeld.

Je vindt de onmiskenbare stempel van McKellen op elk stukje entertainment van topklasse op tv, op het grote scherm en op het podium. Maar hij heeft de rol van Falstaff in het verleden afgewezen omdat hij hem 'niet begreep'. Falstaff is dik, opschepperig en komisch, brengt het grootste deel van zijn tijd door met drinken en leeft van het geld dat hij heeft geleend. Populair bij het Shakespeariaanse publiek, maar tot nu toe is hij McKellen op de een of andere manier ontgaan. Maar de acteur vond Icke's bewerking 'ingenieus' en de rol onmogelijk te weerstaan.

Zoals hij zei: 'Ik besloot in 1959 een professionele acteur te worden in Cambridge, toen ik meedeed aan John Bartons bachelorproductie van Henry IV. Derek Jacobi speelde Prins Hal en ik was de oude Justice Shallow. Sindsdien behoren de toneelstukken tot mijn favoriete Shakespeares, hoewel ik door de jaren heen aanbiedingen om John Falstaff te spelen heb afgewezen. De ingenieuze bewerking van Robert Icke was onweerstaanbaar.'

Robert Icke is net zo opgetogen. In zijn woorden : “Het is een echte eer om met een van onze grootste Shakespeariaanse acteurs, Ian McKellen, te mogen samenwerken, vooral nu hij een van de meest iconische Shakespeare-rollen op zich neemt – een rol waar hij voorheen nooit zijn hand voor had gegeven. Het is een opwindende uitdaging om twee toneelstukken van Shakespeare samen te brengen in één productie, en ik ben zo opgewonden om Player Kings te delen met publiek in West End en in het hele land.

Over Spelerkoningen

Het creatieve team voor Player Kings ? Het decorontwerp is van Hildegard Bechtler, het lichtontwerp van Lee Curran, het geluidsontwerp van Gareth Fry, de casting van Julia Horan en de gevechtsrichting van Kev McCurdy. De rest van de cast zal dichter bij de tijd worden bevestigd.

Koop kaartjes voor Player Kings

Koop bij ons kaartjes voor Player Kings en geniet van een eenvoudige, efficiënte service. We sturen je handige e-tickets per e-mail, zodat alles leuk en gemakkelijk blijft.

Met

Ian McKellen

Adres van Noel Coward Theatre

85-88 St Martin's Lane, London, WC2N 4AU GB (Meer info)

Noel Coward Theatre Routebeschrijving

Leeftijdsbeperkingen

Kinderen jonger dan 3 jaar worden niet toegelaten. Kinderen onder de 16 jaar moeten begeleid worden door en naast een tickethouder zitten die minimaal 18 jaar oud is.

85-88 St Martin's Lane, London, WC2N 4AU GB Ian McKellen
85-88 St Martin's Lane, London, WC2N 4AU GB Ian McKellen
85-88 St Martin's Lane, London, WC2N 4AU GB Ian McKellen
85-88 St Martin's Lane, London, WC2N 4AU GB Ian McKellen
85-88 St Martin's Lane, London, WC2N 4AU GB Ian McKellen
85-88 St Martin's Lane, London, WC2N 4AU GB Ian McKellen
85-88 St Martin's Lane, London, WC2N 4AU GB Ian McKellen