no booking fee An Enemy of the People

An Enemy of the People

Duke of York's Theatre

4,5/5 Op basis van 6 beoordelingen (beoordelingen)
  • Boeking tot: zaterdag 13 april 2024
  • Looptijd: 2 hours 15 mins including interval
Theatergangers (100%) i
Foto's
An Enemy of the People
An Enemy of the People Beschrijving

Een vijand van het volk – met Matt Smith in de hoofdrol

Matt Smith speelde Doctor Who. Hij bracht miljoenen in vervoering in The Crown . Hij verrukte ons in House of the Dragon . Voor het laatst te zien op het podium in 2019, in Lungs at the Old Vic, nu speelt hij de hoofdrol in deze grote nieuwe revival in het Duke of York's Theatre in Londen, op het podium van 6 februari tot 6 april 2024. De rest van de cast zal dichter bij de tijd worden aangekondigd.

Dit is een klassiek Ibsen-toneelstuk, rijk aan drama. Het plot? Wanneer Dr. Stockmann een verontrustende ontdekking doet over het water in zijn plaatselijke baden, dat speciale genezende krachten zou hebben, ligt de toekomst van zijn geboortestad in zijn handen. Maar de mensen die het meeste te verliezen hebben bij zijn ontdekking geloven hem niet, en de strijd die daaruit volgt reikt veel verder en dieper dan vervuild water. Zoals zo vaak wordt Dr. Stockman bekritiseerd omdat hij een ongemakkelijke waarheid onthult die niemand echt wil horen.

Je kunt je voorstellen dat dit negentiende-eeuwse stuk vandaag de dag nog steeds net zo sterk resoneert, in een wereld waar de ongemakkelijke waarheid vaak verborgen wordt gehouden door degenen die er financieel of reputatiebelang bij hebben om slechte dingen te laten zoals ze zijn. Als vervolg op Ghosts, waarin kritiek werd geuit op de hypocrisie van de Noorse morele code, is het even gewaagd, net zo kritisch en veroorzaakte het net zo veel verontwaardiging toen het voor het eerst werd opgevoerd.

Wat is het verhaal achter An Enemy of the People ?

Koop bij ons uw kwaliteitskaartjes voor An Enemy of the People en ervaar een frisse nieuwe versie van Ibsens toneelstuk, aangepast door Thomas Ostermeier en Florian Borchmeyer, en bedacht en geregisseerd door Ostermeier. Dit is de eerste Engelstalige productie van de populaire Duitse versie van het stuk, waarvan de plot tot op de dag van vandaag relevant blijft. Zoals Ostermeier zei:

“Nu we worden geconfronteerd met de onmiddellijke gevolgen van de klimaatverandering en de opwarming van de aarde, en ons schijnbare onvermogen om deze brandende dreigingen te veranderen, is Ibsens An Enemy of the People helaas relevanter dan ooit. Dit is een dringende reden om een Engelse versie van de productie voor Londen te maken, en ik kijk ernaar uit om samen te werken met Matt Smith, een acteur wiens oeuvre ik enorm bewonder.”

Over een vijand van het volk

An Enemy of the People is een sociaal drama uit 1882 van de Noorse toneelschrijver, het vervolg op Ghosts, waarin de hypocrisie van de morele code van het land werd bekritiseerd. Ghosts zelf en de auteur zelf kregen veel kritiek te verduren, bekritiseerd als 'schandalig', 'ontaard' en 'immoreel'. Dit stuk is even gedurfd als kritisch.

Koop kaartjes voor An Enemy of the People

Koop bij ons kaartjes voor An Enemy of the People en geniet van een eenvoudige, efficiënte service. Wij mailen uw e-tickets naar u, zodat u deze op de dag zelf bij de deur kunt overhandigen.

Met

Matt Smith

Adres van Duke of York's Theatre

104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB (Meer info)

Duke of York's Theatre Routebeschrijving

Leeftijdsbeperkingen

TBC

Goedkope tickets voor An Enemy of the People
no booking fee

no booking fee
PAY NO FEES Valid for Monday - Thursday performances 22 February - 28 March 2024. Book by 5 March 2024.

104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith